Suudi Arabistan'da güvenlik görevlilerine seri suikastler

Suudi Arabistan'da güvenlik görevlilerine seri suikastler

Şii inancına sahip nüfusun yoğun olarak yaşadığı Katif'te, Suudi güvenlik güçleri sıklıkla hedef alınıyor.

Suudi Arabistan'ın doğusunda kısmında bir asker daha vurularak hayatını kaybetti. Aynı saldırıda bir başka resmi görevli de yaralandı.

Olayın gerçekleştiği, Katif şehrinin de içinde bulunduğu bölgede zengin petrol yatakları bulunuyor. Ayrıca bölge, Suudi Arabistan'da bulunan Şia inancına sahip olan halkın yoğun olarak yaşadığı bir yer. 

Geçen hafta da silahlı kişiler aynı bölgedeki Dammam şehrinde 2 askeri öldürmüşlerdi. Eylül ayında ise yine Dammam'da silahlı 2 saldırgan vurularak etkisiz hale getirilmişti.

Bölgede gerçekleştirilen seri suikastlerin İran tarafından desteklenen Şii yeraltı örgütleri tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Şii din adamı Nimr El-Nimr'in idam edilmesinin ardıdan, ülkenin doğusunda Suudi askerleri hedef alan suikastler gerçekleştirilmeye başlandı. Nimr El-Nimr, Suudi Arabistan'daki Şii azınlığın önde gelen dini liderlerinden biriydi. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.