Washington Post: ABD PYD'ye silah yardımından vazgeçti

Washington Post: ABD PYD'ye silah yardımından vazgeçti

PYD'ye doğrudan silah yardımı yapmayı öngören ABD yönetiminin bu karardan vazgeçtiği iddia edildi

PYD'ye doğrudan ve çok sayıda silah yardımı yapmayı öngören ABD yönetiminin Türkiye'nin baskılarından sonra bu kararı askıya aldığı belirtiliyor.

Washington Post gazetesi, Türkiye'nin siyasi baskıları ve PYD ile Türkiye arasında ihtilafın devam etmesinden dolayı böyle bir kararın alındığını yazdı. Gazeteye konuşan Amerikalı yetkililer, Türkiye'nin Azez, El-Bab ve Cerablus hattında güvenlikli bölge oluşturmaya çalıştığını da belirtti.

Gazete ayrıca, Amerikalı askeri yetkililerin, Türkiye ile karşı karşıya gelmemesi konusunda PYD'ye uyarıda bulunduğunu vurguladı. Gazeteye konuşan bir yetkili, Rakka operasyonundaki en büyük krizin Araplarla PYD arasındaki bir çatışmadan geleceğini, El Bab'ın bu sebeple kritik olduğunun da altını çizdi.

GEÇTİĞİMİZ AY DOĞRUDAN YARDIM YAPILACAĞI SÖYLENMİŞTİ

New York Times gazetesinde yer alan analizde, ABD Başkanı Barack Obama Milli Güvenlik Kurulu'na verdiği talimatta IŞİD'le mücadelenin hızlanmasını ve PYD'ye daha fazla silah verilmesini istediği öne sürülmüştü. Gazetenin iddiası Amerikalı yetkililer tarafından yalanlanmamış hatta ABD Savunma Bakanı Carter yardımların gerekli olduğunu iddia etmişti.

ERDOĞAN: TAKİPTEYİZ, SİLAH GÖNDERDİKLERİNİ BİLİYORUZ

23 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'nin PYD'ye verilmek üzere Kobani'ye silah dolu iki uçak indirdiğini söylemiş ve ABD'yi sert bir şekilde eleştirmişti.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise PYD ile birlikte çalışmayı sürdüreceklerini belirtmişti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.