Japon gazeteci ülkesine teslim edildi

Japon gazeteci ülkesine teslim edildi

IŞİD’le bağlantılı olduğu gerekçesiyle 1 Kasım’da Kürdistan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Kosuke Tsuneoka, Japon yetkililere teslim edildi.

IŞİD örgütüyle yakın ilişki içinde olduğu ileri sürülen Kosuke Tsuneoka isimli gazeteci, 1 Kasım’da Kürdistan Bölgesi’nde gözaltına alınmıştı.

Rûdaw’a konuşan bir güvenlik görevlisi, din değiştirip Müslüman olan gazetecinin, IŞİD’in Çeçen mensuplarıyla güçlü ilişkileri olduğunu ve bir dönem Suriye’nin Rakka kentinde kaldığını söylemişti.

Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga da, adı geçen gazetecinin gözaltına alındığından haberdar olduklarını ve süreci takip ettiklerini açıklamıştı.

Zertik Dağı yakınlarında yakalanan Japon gazeteci Kosuke Tsuneoka, bugün Uluslararası Erbil Havaalanı’nda Japon yetkililere teslim edildi.

1972 doğumlu Kosuke Tsuneoka, Suriye’deki gelişmeleri takip etmek için bölgede bulunuyordu.

Gazetecinin paylaştığı fotoğraflarda üst düzey IŞİD’lilerle yakın ilişki içinde olduğu, örgüt bayrağı önünde elinde silahla poz verdiği görülüyor.

Japon gazeteci, Müslüman olduktan sonra Şamil ismini almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.