Batılı büyükelçilerden HDP'ye destek

Batılı büyükelçilerden HDP'ye destek

HDP eşbaşkansız ilk grup toplantısını AB üyesi bazı ülkelerin büyükelçilerinin katılımıyla düzenledi.

Aralarında eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın bulunduğu 10 HDP'li milletvekili, savcılığa ifade vermeye gitmemeleri gerekçe gösterilerek "teröre" destekle ilgili suçlarından geçen Cuma günü tutuklandı.

Bu gelişmenin ardından yasama çalışmalarını durdurma kararı alan HDP, TBMM'de eşbaşkansız ilk grup toplantısını Avrupa'dan diplomatik misyon temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yaptı.

Grup toplantısına Avusturya Büyükelçisi Klaus Völfe, Belçika Büyükelçisi Mark Trentesu, Lüksemburg Büyükelçisi Virginie Arslan ile AB Türkiye Delegasyonu, İspanya, Finlandiya ve Yunanistan büyükelçiliklerinden birer temsilci katıldı.

Toplantı açılışında konuşan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, milletvekillerinin "tutuklu değil rehin" olduklarını ileri sürerken, iki eşbaşkanın cezaevinden gönderdiği mesajlar da okundu.

Grup toplantısına katılan diplomatlar:

Büyükelçiler

AB Türkiye Delegasyonundan AYCAN AKDENİZ

Avusturya Büyükelçi Vekili GEORGE OBERRAYTIR

Avusturya Büyükelçisi KLAUS VÖLFE

Belçika Büyükelçisi MARK TRENTESU

Finlandiya Büyükelçi Vekili JUSİ SOYNİ

İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı LUSİA GARSİYA RİKO

Lüksemburg Büyükelçisi VIRGINIE ARSLAN

Yunanistan Büyükelçiliği Başkatibi ASTARİYOS TİSURVAS

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.