Netanyahu: Trump, İsrail'in gerçek dostudur

Netanyahu: Trump, İsrail'in gerçek dostudur

ABD'deki başkanlık yarışının galibi Donald Trump'ın ilk icraatı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ABD'ye davet etmek oldu.

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump ilk diplomatik sürprizini gerçekleştirdi. Trump başkanlık yarışını kazanmasından saatler sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ABD'ye davet etti.

Haaretz gazetesinin 'son dakika' olarak duyurduğu haberine göre, Trump'ı "İsrail'in gerçek dostu" olarak nitelendirerek Netanyahu'yu ABD'ye davet etti.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, "Başkanlık seçimini kazanan Trump'ı tebrik ediyorum. Trump, İsrail'in gerçek dostudur. Bölgenin güvenliği, istikrarı ve barışı için birlikte çalışacağız." ifadelerini kullanmıştı.

ABD ile İsrail arasında ortak çıkar ve değerler üzerine inşa edilen güçlü bir ilişki olduğunu belirten Netanyahu, "İsrail ile ABD arasındaki benzersiz ittifakı yeni başkan Trump ile güçlendirmeye devam edeceğimize ve yeni zirvelere taşıyacağımıza inanıyorum." demişti.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely de daha önce yaptığı yazılı açıklamada Trump'tan ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması talebinde bulunmuştu.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.