Taliban, Alman konsolosluğunu bombalı araçla vurdu

Taliban, Alman konsolosluğunu bombalı araçla vurdu

Almanya'nın Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentindeki konsolosluğuna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 4 kişi öldü, yaklaşık 70 yaralı var.

Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentindeki Alman konsolosluğuna akşam saatlerinde bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleştirildi. Kabil hükümeti yetkilileri saldırının ardından iki Taliban savaşçısının konsolosluk binasına girdiğini aktardı. Çıkan çatışmada bir savaşçının öldürüldüğü, bir saldırganın da içeride olabileceğinin tahmin edildiği kaydedildi. Saldırıda 4 kişinin öldüğü ve 120 kişinin yaralandığı açıklanırken, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saldırının etkisiyle konsolosluk dış duvarı çöktü, bölgedeki onlarca araç da kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda ev ve iş yerinin de camları kırıldı.

Saldırıyı üstlenen Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahit ise saldırıyı Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde düzenlenen hava saldırılarına misilleme olarak düzenlediklerini duyurdu. Mücahit, "Savaşçılarımızı Alman konsolosluğunu yerle bir etmek ve o binada gördükleri herkesi öldürmeleri için gönderdik" açıklamasında bulundu. 

Kunduz'da yaklaşık bir hafta önce NATO birlikleri tarafından Taliban'a yönelik düzenlenen hava saldırısında çoğu çocuk 30'dan fazla sivil yaşamını yitirmişti.

Alman Konsolosluğunun bulunduğu bölgeye, kent yakınlarındaki NATO üssünden askeri birlikler gönderildiği belirtildi.

Almanya kuzeyde operasyonları yönetiyor

NATO'nun Afganistan misyonunda yer alan Almanya, ülkenin kuzeyindeki operasyonların liderliğini yapıyor. Mezar-ı Şerif kentini kırsalındaki üte 850 Alman askeri bulunuyor. 

Kaynak: Mepa News, AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.