Taliban Sözcüsü: Bagram'da 23 ABD'li asker öldürdük

Taliban Sözcüsü: Bagram'da 23 ABD'li asker öldürdük

Hareketin sözcüsü Zebihullah Mücahid, ABD'nin hava üssüne düzenlenen saldırının planlama sürecinin 4 ay sürdüğünü belirtti.

Bugün sahah saatlerinde ABD'nin Afganistan'daki en büyük askeri tesisi olan Bagram hava üssünde büyük bir patlama meydana geldi. ABD'li yetkililer patlama sonucu en az dört kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

Afganistan'ın en iyi korunan yerlerinden birine düzenlenen bu saldırı, üste büyük bir güvenlik açığı olduğuna işaret ediyor.

Başkent Kabil'in hemen kuzeyinde bulunan Bagram, 14 yıldır ABD önderliğindeki güçlerin ve NATO'nun ana askeri üssü ve havaalanı olarak kullanılıyordu.

Kabil yönetimi sözcüsü Abdul Velid Sadıki, AFP'ye yaptığı açıklamada, eylemcinin üsse işe gelen diğer çalışanların arasına karışarak ve yürüyerek sabah saatlerinde giriş yaptığını söyledi.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid bugün yaptığı açıklamada saldırı üstlendi ve saldırı sonucu 23 ABD askerinin öldürüldüğünü ileri sürdü. Mücahid, eylemin bir sızma operasyonu ile gerçekleştirildiğini ve ABD'li askerlerin eğitimleri sırasında hedef alındığını söyledi. 

Taliban sözcüsünün açıklaması şöyle: 

"Bugün erken saatlerde, İslam Emirliği'nin cesur bir eylemcisi, ABD'li işgalciler antreman ile meşgul olduklar sırada onları şehadet saldırısı ile hedef aldı.


Şehit mücahit Hafız Muhammed Pervani, gerekli araç ve patlayıcılarla birlikte taktik olarak önceden hava üssüne girmeyi başarmıştı.


Edinilen bilgilere göre bu güçlü saldırı sonucu, aralarında kilit yetkililerinde yer aldığı 23 ABD'li asker ölürken, 44'ü yaralandı. Ayrıca üste yer alan çok sayıda kukla asker de öldü veya yaralandı.


Saldırının planlaması 4 ay sürdü. Şehadet eylemcisi mücahit, üsse akıllıca sızdı ve bu sabah başarı ile gerçekleştirdiği saldırı sonucu onlarca işgalciyi antreman yaptıkları sırada öldürdü.


İşgalci güçler, yenilgilerini saklamak için bu tür saldırıları gizlemekte yada kayıplarını az göstermektedir. Fakat saldırı tipi, hassas bir hedef oluşu, mücahitin düşmanın merkezine sızmaktaki kararlılığı bunun sıradan bir saldırı olmadığını ve hedefin öylesine bir hedef olmadığını gösteriyor.


Kabil yönetimi bir kez daha düşmanın merkezinde yapılan bu büyük saldırının sivil kayıplara neden olduğunu söyledi. Bu propagandif söylem, Afgan halkı için çok tanıdık.


Zebihullah Mücahid, Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü"

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.