Arakan'da Müslümanlara yönelik katliam sürüyor

Arakan'da Müslümanlara yönelik katliam sürüyor

Arakan'da Myanmar askeri birlikleri ve Budist çetelerin Müslümanlara yönelik kapsamlı saldırıları hız kesmiyor.

Arakan'da Müslümanları hedef alan organize katliamlar ve şiddet olayları hiz kesmeden devam ediyor.

Myanmar devletinin, Müslümanları baskı ve katliamlarla bölgeden çıkararak demografiyi değiştirme çabaları yıllardır devam ediyor. Bölgede köklü bir geçmişe sahip olan Müslüman azınlık son bir asırdır var olma mücadelesi veriyor. Geçtiğimiz yıllarda adı katliamlar ve Budist çetelerin akıl almaz işkenceleriyle duyulan Arakan'da insani kriz devam ediyor. Myanmar ordusu ve Budist çeteler, Müslümanların yaşadığı köylerde birçok katliama imza atıyor. Bugüne kadar silahlar, bıçaklar ve sopalarla sınırlı kalan bu katliama Myanmar devletinin savaş uçakları da eklendi. Ordunun havadan yaptığı ağır bombardımanlarda onlarca Arakanlı Müslüman yaşamını yitirdi.

Ordunun saldırılarının yanında Budist çetelerin de Müslümanlara yönelik baskıları şiddetini artırdı. Evleri yakılan ve çeşitli işkencelerle katledilen Müslümanların görüntüleri medyaya yansıdı. Arakan'da "Budist zulme ve devlet zulmüne karşı cihat" ilan edilmiş ve kısıtlı bir silahlı mücadele başlatılmıştı. Myanmar devletinin bu mücadelede aldığı kaıplar nedeniyle şiddetin dozunu artırdığı da iddialar arasında. Arakanlıların "cihat" ilanı, gördükleri baskı ve katliamla rsebebiyle birçok farklı çevre tarafından haklı görülmüştü.

Myanmar ordusunun saldırılarına birçok köy tamamen yakılarak yok edildi. Ordunun saldırılarında onlarca Arkanlı Müslüman hayatını kaybederken yüzlercesi de yaralandı. Myanmar askerlerinin saldırıları devam ediyor.

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.