Çin'den Trump'a gözdağı: Savaş açarsa aptallık olur

Çin'den Trump'a gözdağı: Savaş açarsa aptallık olur

Çin'in devlet tarafından kontrol edilen Global Times gazetesi, 'Trump eğer Çin'e karşı ticari bir savaş başlatırsa, saf bir aptal olur' diye yazdı.

ABD'nin yeni başkanını beş gün sonra resmen tebrik eden Çin'den, üstü örtülü bir tehdit de geldi. Çin'de devlet kontrolündeki Global Times gazetesi, yeni başkan Trump'ın ekonomik olarak Çin'e rekabet başlatmasının 'aptallık' olacağı belirterek, uyarıda bulundu.

Dünya Bülteni'nin İngiliz The Guardian gazetisine dayandırdığı habere göre, Trump'ın seçim kampanyasında 'Çin mallarına yüzde 45 tarife uygulayacağı sözü verdiğini hatırlatan gazete, bu önlemlerin ciddi hata olacağını vurguladı.

Gazete'nin editör yazısında "Eğer Trump ABD-Çin ilişkilerini mahvederse, elbette bunun Amerika endüstrisine de olumsuz etkileri olacaktır. Ve sonunda Trump'ın beceriksizliği, cehaleti ve pervasızlığı eleştirilecektir" dedi.

TRUMP ÇİN'DE ÜRETİM YAPAN ŞİRKETLERİ TEHDİT ETMİŞTİ!

Trump, seçim sürecinde ayrıca Apple gibi Çin'de üretim yapan Amerikan firmalarına ateş püskürmüştü. Bloomberg'e verdiği bir mülakatta, “Başkan seçilirsem, Apple'a, bilgisayarlarını ve diğer ürünlerini diğer ülkeler yerine bu ülkede ürettireceğim.” diyen Trump, bunu nasıl yapacağı sorusuna ise, “Tim Cook'un üzerine öyle bir çökerim ki Silikon Vadisi'ne gidene kadar kendine gelemez.” cevabını vermişti.

TRUMP'A BEŞ GÜN SONRA TEBRİK TELEFONU

Çin Merkezi Devlet Televizyonu’na (CCTV) göre, Çin Devlet Başkanı Şi ve ABD başkanlığına seçilen Trump, yaptıkları telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı. Görüşmede Şi, Çin-ABD ilişkilerinde tek doğru seçeneğin iş birliği olduğuna işaret ederek iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve iki halkın daha fazla somut fayda elde etmesinin sağlanması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.