Mursi hakkında verilen idam kararı bozuldu

Mursi hakkında verilen idam kararı bozuldu

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı Temyiz Mahkemesi tarafından bozuldu.

Dönemin Genelkurmay Başkanı ve Mısır'ın şu anki Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi komutasındaki Mısır Silahlı Kuvvetleri ülkede devam eden protestolar nedeniyle 3 Temmuz 2013 tarihinde ülke yönetimine askeri darbe yaparak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi tutuklamıştı. Cumhurbaşkanı Mursi "casusluk" davasından müebbet hapis cezasına çarptırılırken "hapishaneler baskını" davasında idam cezası almıştı.

2011 yılında Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanması sırasında "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlarından yargılanan Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Mursi, din adamı Yusuf El Kardavi ve Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile hareketin kurduğu Özgürlük ve Adalet Partisi'nin genel sekreteri Essam El Erian de aralarında bulunduğu 107 kişi idam cezasına çarptırılmıştı.

Mısır'da temyiz mahkemesi, darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında kararını açıkladı.

YENİDEN YARGILAMA İSTENİYOR

Karara göre, daha önce verilen idam kararı bozuldu ve yeniden yargılama isteniyor.

Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin ardından başlayan yeni dönemde Cumhurbaşkanı seçilen Müslüman Kardeşler'in adayı Mursi, peşinden gelen askeri darbeyle koltuğundan olmuş ve hapse konulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.