Ümit Özdağ MHP'den ihraç edildi

Ümit Özdağ MHP'den ihraç edildi

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) Meral Akşener'den sonra muhalif isimlerden Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ da ihraç edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkan adaylarından Gaziantep milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ, MHP Merkez Disiplin Kurulunun bugün aldığı kararla partisinden ihraç edildi.

Özdağ, 20 Ekim 2016 tarihinde tüzüğün bazı maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle MHP Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. Ümit Özdağ, son olarak Başkanlık sistemi konusunda Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yönelik sert eleştirileriyle dikkat çekmişti.

Özdağ MHP Genel Başkanlığı'na aday olmuş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla ise AKP’nin başkanlık sistemi ile ilgili anayasa teklifine 5 milletvekili ile birlikte Meclis’te “hayır” oyu kullanacaklarını açıklamıştı.

MHP yönetimi daha önce de, Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve MHP'yi kurultaya götürmesi için mahkeme tarafından atanan ve Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'ten oluşan üç kişilik Çağrı Heyeti'ni partiden ihraç etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.