Türkiye-AB ilişkilerinde Kati Piri gerginliği

Türkiye-AB ilişkilerinde Kati Piri gerginliği

Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyetin Türkiye'ye yapacağı ziyaret, Türkiye raportörü Kati Piri'nin heyette olmasına karşı çıkması üzerine son anda iptal edildi.

Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyetin çarşamba günü Türkiye'ye yapacağı ziyaret, Ankara'nın heyette Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri'nin yer almasına karşı çıkması üzerine son anda iptal edildi.

Ankara, son zamanlarda Türkiye hakkındaki açıklamaları nedeniyle Kati Piri'yi istemediği mesajı verdi. AP de Ankara'dan gelen bu mesaj üzerine ziyaretin "ileri bir tarihe ertelendiğini" bildirdi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, çarşamba günü akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yaparak, ziyaretin, "görüşmelerin formatı hakkında Türk makamlarıyla anlaşma sağlanamadığı için ertelendiğini" belirtti.

Schulz: Al-seç yaklaşımını kabul edemeyiz

Martin Schulz yazılı açıklamasında, "Türk makamlarıyla samimi, açık ve iyi niyetli diyalogdan yanayız. Sayın Brok ve Piri Avrupa Parlamentosu'nu temsil etmektedir. Kimin kiminle konuşacağı konusunda al-seç yaklaşımını kabul edemeyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.