Rusya: İki askerimiz kaçırıldı

Rusya: İki askerimiz kaçırıldı

Rusya Savunma Bakanlığı, iki Rus askerinin Kırım'da kaçırıldığını açıkladı.

Ukrayna'nın Rus işgali altında olan toprağı Kırım'da iki Rus askerinin kaçırıldığı iddia edildi.

Rus Savunma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, kaçırıldığı öne sürülen akerlerin isimleri de  yer aldı. 

Açıklamada, 'Rus askerler Gedikli Erbaş Maksim Odintsov ve Sözleşmeli Çavuş Aleksandr Baranov, 20 Kasım saat 13.00 sularında, Ukrayna Güvenlik Servisi çalışanları tarafından yasadışı olarak gözaltına alınarak Kırım’dan Ukrayna’nın Nikolayev bölgesine götürülmüştür' denildi.

​Ukrayna gizli servisinin Baranov ve Odintsov’u Ukrayna’ya karşı suç işlemekle suçlamaya çalıştığını belirten Rusya Savunma Bakanlığı, ‘gereken’ ifadelerin alınması için Rus askerlere psikolojik ve fiziksel baskı uygulanabileceği tahmininde bulundu.

Aşamalı İşgal Politikası

Rus Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında yer alan 'Kırım'dan kaçırılıp, Ukrayna'nın Nikolayev bölgesine götürüldü' ifadesi ise işgalin resmileştirilmesi açısından dikkat çekti.

Ukrayna'nın işgal altındaki toprağı Kırım, 2014 yılında başlayan-başlatılan protesto gösteriler sonucu Rusya tarafından müdahaleye maruz kaldı.

Zırhlı askeri birliklerin yanı sıra Rus askerler tarafından eğitilen milisleri Kırım'a sevk eden Rusya son olarak referandum kartını kullanarak Kırım'ın tecridi işgalini nihayete erdirerek, bölgeyi ilhak etmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.