BM, Kıbrıs'ta sınıfta kaldı

BM, Kıbrıs'ta sınıfta kaldı

BM aracılığıyla Kıbrıs sorunun çözümüne ilişkin yeniden başlayan müzakere sürecinden yine sonuç çıkmadı.

Birleşmiş Milletler gözetiminde İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için yapılan müzakerelerin, Rum tarafının aşırı taleplerde bulunması ve uzlaşmaz tavırlarından dolayı sonuçsuz kaldığı belirtildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı liderliğindeki Türk tarafının, müzakerelerde son ana kadar sürdürdüğü iyi niyetin karşılığında beklediği adımları Rum tarafından göremediği öğrenildi.

Sorunun aşılması için Rum tarafı ve Yunanistan arasında mekik diplomasisi yürüten BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, dün akşam geç saatlerde her iki liderle ayrı ayrı görüşmüştü.

BM, Mont Pelerin'deki müzakerelerde son turun önünü açacak toprak düzenlemesi konusunda uzlaşma sağlanamadığını açıkladı.

BM'den yapılan yazılı açıklamada, "Liderler (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis), üst düzey çaba göstermesine rağmen müzakerelerdeki son turun önünü açacak toprak düzenlemesi konusunda uzlaşma sağlayamadı" ifadesi kullanıldı.

BM, 'önemli gelişmeler kaydedildi' demişti

Birleşmiş Milletler, Kıbrıs müzakerelerinin duyurusuna ilişkin 14 Kasım'da yaptığı açıklamada 'Kıbrıs Sorunu'na ilişkin önemli gelişmeler kaydedildi' açıklamasında bulunmuştu. BM'nin resmi sitesinden yapılan açıklamanın aksine İsviçre'de düzenenlenen müzakere görüşmelerinin ilk toplantısında taraflar uzlaşı sağlayamadı.

BM'nin konuyla ilgili olarak 14 Kasım'da resmi sitesinde yayınladığı 'Kıbrıs görüşmeleri 20 Kasım’da yeniden başlayacak, önemli ilerleme kaydedildi' habere ulaşmak için fotoğrafa tıklayın:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.