Salih Müslim hakkında yakalama kararı

Salih Müslim hakkında yakalama kararı

PYD lideri Salih Müslim ve 48 örgüt üyesi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Ankara Merasim Sokak'ta askeri servis araçları geçerken düzenlenen terör saldırısıyla ilgili, aralarında PKK'nın Avrupa'daki liderlerinden Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin lideri Salih Müslim, PKK'nın yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Fehman Hüseyinin de bulunduğu 48 örgüt elemanı hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Merasim Sokak'ta ne oldu?

17 Şubat 2016'da Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Genelkurmay Başkanlığının, asker lojmanlarının ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının bulunduğu bölgede Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri servis aracının geçişi sırasında patlama meydana gelmişti. Patlamanın gerçekleştiği nokta, TBMM'ye 5 dakika uzaklıkta bulunmaktaydı.


Bomba yüklü aracın bir intihar bombacısı tarafından 5 askeri servis aracının geçisi sırasında patlatılması sonucunda aralarında sivillerinde bulunduğu 28 kişi olay günü, 1 kişi de hastanede tedavi görürken ölmüş, 61 kişi yaralanmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.