Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakerelerin durdurulmasını istiyor

Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakerelerin durdurulmasını istiyor

Avrupa Parlamentosu, Ankara ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakerelerinin dondurulmasını istiyor.

Avrupa Parlamentosu (AP), Strasbourg'da düzenlenen 'AB-Türkiye ilişkileri' başlıklı oturumda, AB'ye Türkiye ile müzakereleri dondurma çağrısı yaptı.

Avrupa Parlamentosu'nda bulunan siyasi gruplar, müzakereleri dondurma çağrısına gerekçe olarak, 'demokrasi ve hukuk devleti yolundan sapılması'nı gösterdi.

AB-Türkiye ilişkileri oturumda öne çıkan konuların başında, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası gündeme gelen idam cezası geldi.

DW'nin haberine göre AP’nin sayıca en büyük grubu olan Avrupa Halk Partisi (Hristiyan Demokratlar) adına söz alan Alman parlamenter Manfred WeberTürkiye’nin bir “yol ayrımında” olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin, Türkiye ile ilgili eleştirel raporuyla başlayan ve hemen her gün yaptığı olumsuz açıklamaları sonrası Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili Avrupa'ya yaptığı çağrıda, 'Hiç düşünmeyin hemen kararınızı verin' ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.