Yivsiz 'Kalaşnikof' üretildi

Yivsiz 'Kalaşnikof' üretildi

Şanlıurfa'da av tüfeği üretimi yapan bir firma, ruhsat alarak ürettikleri kalaşnikof modeli yivsiz av tüfeğini dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyor.

Şanlıurfa'da av tüfeği üretimi yapan  bir firma, Türkiye'de ilk defa ürettikleri Kalaşnikof 4140 çelik kasa yivsiz av  tüfeği modeliyle dünya pazarına açıldı.

Yaklaşık 15 yıl önce av tüfeği bayiliği işletmeciliği yapan Fatih  Dağlıoğlu, 2 yıl önce kentte imalathane açtı. Soyadını taşıyan markada yivsiz av  tüfeği üretimine başlayan Dağlıoğlu, zamanla işlerini büyüterek başta Amerika  olmak üzere Rusya, Hindistan, Libya, Ürdün gibi dünyanın birçok ülkesine av  tüfeği ihraç etmeye başladı.

Sektördeki silah modelleri üzerinde de çalışmalar yapan Dağlıoğlu, bir  süre öne başlattığı projeyle kalaşnikof marka silah modelinden 4140 çelik kasadan  yivsiz av tüfeği üretimine başladı.

Dağlıoğlu Silah Sanayisi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dağlıoğlu, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, baba mesleği silah onarım ve bakım işlerine küçük  yaşlarda başladığını, 15 yıl küçük bir iş yeri olduğunu söyledi.

Ardından aldığı ruhsatla silah üretmeye başladığını anlatan Dağlıoğlu,  ürettikleri modellerin çok beğenildiğini, satış yaptıkları ülkelerden de çok  sayıda tebrik aldıklarını belirtti.

Modellerini kendilerinin tasarladığını dile getiren Dağlıoğlu, şunları  kaydetti:

"Babam silah onarımı ve bakımını yaparak para kazanıyordu. Silah  merakı babadan çocuklara geçti. Ben de 15 yıl önce av tüfeği bayisi işletiyordum.  Daha sonra işlerimi geliştirerek soyisimimi taşıyan yivsiz av tüfeği imalatına  başladım. Firma olarak daha sonra yeni arayışlara geçtik silah modelleri üzerinde  çalışmalar yaptık. Modelleri kendimiz tasarlayarak üretiyoruz. Bölgede kalaşnikof  marka silah çok tutuluyor. Ben de kalaşnikof silahın fotoğrafını önüme koyarak  bir model yaptım. Zamanla modeli geliştirerek kalaşnikofun aynısını çelik kasadan  yivsiz olarak av tüfeğini ürettim. Modelimizin yivli olanı kalaşnikoftan hiç bir  farkı yok her şeyiyle aynı. Modelimiz tutulunca üretime başladık. Yılda yaklaşık  10 bin yivsiz av tüfeği üretiyoruz. Ürünlerimizin yüzde 60'nı dış ülkelere ihraç  ediyoruz."

"Talepler her geçen gün artıyor"

Yakın bir zamanda yeni makinelerle üretimlerini daha da artırmayı  planladıklarını aktaran Dağlıoğlu, "Türkiye standartlarında 47 santimden küçük  namlulu modeller üretilmiyor. Yaptığımız model 47 santimden küçük olduğu için  daha çok dış ülkelere ihraç ediyoruz." dedi.

İyi malzeme kullandıkları için ürünlerine süresiz garanti verdiklerini  kaydeden Dağlıoğlu, Türkiye'de silah üretimi son yıllarda geliştiği için ham  madde bakımından sıkıntı yaşanmadığını belirtti.

Silah sektöründe işçilik pahalı olduğu için birçok firmanın üretiminin  az olduğunu dile getiren Dağlıoğlu, "Bizler bölgede de ilk defa ruhsat alarak  yivsiz av tüfeği imalatı yaparak bir ilki gerçekleştirdik. Ürünlerimizde iyi  malzeme kullanarak bir ömür garantisini verebiliyoruz. İşimle gurur duyuyorum.  Talepler her geçen gün artıyor. Çalışan sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Farklı  projeler üzerinde çalışıyoruz. Yakın bir zamanda organize sanayi bölgesinde 10  bin metrekarelik bir alanda fabrika kurarak yivli silah üretimine başlamayı  planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.