İsrail'in Almanya'dan aldığı denizaltılara soruşturma

İsrail'in Almanya'dan aldığı denizaltılara soruşturma

İsrail’de savcılık Almanya’dan sipariş edilen nükleer başlıklı füze taşıma kapasitesine sahip üç denizaltı ve bir donanma gemisiyle ilgili soruşturma başlattı.

İsrail Adalet Bakanlığı, Binyamin Netanyahu hükümetinin Alman tarafıyla yaptığı satın alma sözleşmesine ilişkin Tel Aviv Başsavcılığı tarafından kapsamlı soruşturma açıldığını duyurdu.

Söz konusu anlaşmada Netanyahu’nun avukatı David Shimron’un aynı zamanda sözleşmede tedarikçi taraf Alman ThyssenKrupp Marine Systems şirketini temsil ettiği ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun sözcüsü anlaşmada bir ‘usulsüzlük’ olduğu iddialarını reddetti. Thyssen Krupp’tan da benzeri bir açıklama geldi.

İsrail Almanya’dan daha önce nükleer başlıklı füze taşıyabilen Dolphin tipi beş denizaltı almıştı. Tel Aviv, donanmasındaki denizaltı filosunu 10 yıl içinde modernize etmeyi planlıyor.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.