Türk askerlerine saldırı, Rusya'nın 'yıldönümü intikamı' mı?

Türk askerlerine saldırı, Rusya'nın 'yıldönümü intikamı' mı?

Türk askerlerinin Suriye'de hava saldırısına uğraması ile ilgili olarak Rusya saldırıyı kendisinin gerçekleştirmediğini, uçağın Suriye’ye ait olduğunu açıkladı.

Suriye’de Türk askerlerinin hava saldırısı sonucu şehit olması ile ilgili olarak Türkiye ve Rusya arasında bağlantı kuruldu. Rusya, saldırıyı kendisinin gerçekleştirmediğini, uçağın Suriye’ye ait olduğunu söyledi.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Ankara, Rus jetinin düşürülmesinin ardından başlayan krizi sona erdirmek için alınan güven arttırıcı önlemler çerçevesinde kurulan direkt hattan Rusya askeri makamlarıyla temasa geçti. İlk gelen cevap ‘biz değildik’ oldu.

Uçağın radar izi ve iniş yaptığı havaalanının kalktığı Halep üssünün Rusya’nın kontrolü altında olduğu anlatılınca, Rus yetkililer konuyu araştırıp bilgi vereceklerini bildirdi. Bir süre sonra, Rus Komutan “Suriye ordusuna ait bir Albatros uçağı yapmış” bilgisini verdi.

RUS MEDYASI KISIK SESLE SALDIRIYI TARTIŞIYOR

Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin yıldönümünde Türk askerlerinin Suriye’de hava saldırısına uğraması, bu saldırıda Rusya’nın etkisi olup olmadığı Rus kamuoyunda kısık sesle tartışılıyor.

Türkiye’deki tartışmaların bir bölümü olayın özellikle bugüne denk getirildiği yönünde. haber kanalları olayı soğuk metinlerle verirken, uzmanlar sözkonusu tarih rastlantısı üzerinde kısmen durdu, provokasyon tehlikesine işaret etti.

Olayı en ayrıntılı aktaran Kommersant Gazetesi de Türkiye’nin Suriye’deki savaşın içine bilinçli olarak daha fazla çekilmek istendiğini ima eden görüşlere yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.