ABD ve İsrail'den sonra Türk ordusu da 'böcek İHA' kullanacak

ABD ve İsrail'den sonra Türk ordusu da 'böcek İHA' kullanacak

Mikro araçlar düşmanı ve doğal afette enkaz altında kalan insanların bulunması gibi amaçlar için de kullanılabiliyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacının karşılanması için mikro İHA sistemleri almaya hazırlanıyor. Mikro İHA’lar özellikle ABD ve İsrail gibi ülkelerde kullanılıyor. 

Hürriyet'ten Erdinç Çelikhan'ın haberine göre, mikro insansız hava aracı (İHA) sistemlerinin alımı için duyuruya çıkan SSM, bu amaçla Türkiye’de milli imkanlarla mikro İHA üretme kapasitesine sahip şirketler için bilgi istek dökümanı yayınladı. Şirketler, TSK’nın alacağı bu yeni nesil İHA’lar için 9 Aralık’a kadar SSM’den başvuru dosyası alabilecekler. Genellikle avuç içi büyüklüğünde olan İHA’lar özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki operasyonlarda kullanılabilecek. Mikro İHA’lar özellikle ABD ve İsrail gibi ülkelerde kullanılıyor.

Mikro İHA’lar evlerin ve dar sokakların içini görmek için kullanılıyor. Amerikalı mühendisler, mikro araçlara genellikle küçük kuş veya böceklerin isimlerini veriyor. Mikro araçlar düşmanı veya nükleer silah tespit etme ve doğal afette enkaz altında kalan insanların bulunması gibi amaçlar için de kullanılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.