Myanmar devlet gazetesi, Arakanlıları 'pirelere' benzetti

Myanmar devlet gazetesi, Arakanlıları 'pirelere' benzetti

Medya, Müslümanları 'kan emici pireler' olarak tasvir ederken, ordu açıkça bir etnik temizlik harekatına başladı.

"Myanmar insan pireleri ile kuşatıldı."

Bu sözün yer aldığı Myanmar'ın en meşhur devlet gazetesi, demokrasi ile göreve gelmiş Nobel Barış Ödüllü Aung San Suu Kyi'nin yönetiminde yayınına devam ediyor.

Myanmar'ın Global New Light gazetesi, Arakanlı müslümanların 'pis kokularından ve kanlarını emiyor oluşlarından' (!) şikayet etti. "Ve bu ülkenin vatandaşları, iğrenç insan pirelerine karşı dikkatli olsun" uyarısında bulundu. 

Sosyal medyada yer alan Nazism karşılaştırmaları oldukça ucuz. Ancak bu açıklama, bir Hitler propagandası gibi göze çarpıyor.

Gelecekte Nazi rejiminin propaganda şefi olacak olan Joseph Goebbels, 1920'lerin sonlarında "Elbette, Yahudi de bir insandır" yazmıştı. "Hiçbirimiz şimdiye kadar bunu şüpheyle karşılamadı. Ama pire de bir hayvandır, tatsız olsa da. Görevimiz onları zararsız hale getirmektir." 

Son yıllarda nüfusun %10'u sürüldü

Hedefte ülkenin sulak Batı sahilinde yaşayan 1 milyon civarında bir nüfusa sahip Arakanlı Müslümanlar var. Kendi topraklarında bir nefret objesi haline geldiler. Son yıllarda, Arakanlı Müslümanların yüzde 10'u silahlı askerler tarafından acımasızca kamplara sürüldü. 

Yıllar boyunca, Myanmar yetkilileri Arakanlı Müslümanları "çirkin canavarlar" olarak andı. Hatta Myanmar parlamentosunda yer alan bir siyasi parti, 'Arakan'ı ulustan temizlemek için' açıkca insanlık dışı eylemleri desteklemekte ve Nazi vari katliamları dillendirmektedir.

Büyük soykırım harekatı başladı

Bir çeşit tasfiye artık başladı. Myanmar ordusu, şu anda Arakan'ın köylerini yakıp yıkıyor. Bahane olarak da 'radikal unsurlar'ın varlığını gösteriyor.

Gerçekten, sopalar, kılıçlar ve birkaç silah ile örgütlenen Arakan'ın amatör direnişçileri, Ekim ayında Myanmar ordusuna saldırı düzenledi. Ordu, ezici bir güçle karşılık verdi

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından kamuoyu ile paylaşılan uydu görüntüleri, Arakan'da 1200'den fazla evin yok edildiğini ortaya koydu. Birleşmiş Milletler'e göre, evleri yıkılan en az 30 bin Arakanlı, komşu Bangladeş'e doğru kaçtı. 

Tipik diplomatik dilden çıkarak, daha etkili bir dil kullanan BBC kötü gerçeği söyledi: Ordu 'etnik temizliği' hedefliyor!

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.