Filistin BM'de 'tam üyelik' istiyor

Filistin BM'de 'tam üyelik' istiyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin'in BM'de tam üyelik hakkını elde etmesi konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Mahmud Abbas Filistin'in BM'de tam üyelik hakkını elde etmesi konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, tüm uluslararası kuruluşlara üye olacaklarını belirtti. 

Abbas, Ramallah kentinde düzenlenen Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Arap dünyasında yaşananlar 'bahar' değil, yeni bir Sykes–Picot projesidir." dedi.

Abbas, Yahudi yerleşim birimlerinin yasal olmadığına dikkati çekerek, "Biz bu topraklarda kalıcıyız. Buralardan vazgeçmeyeceğiz. Fetih Hareketi'nin bir sonraki kongresinin ebedi başkentimiz Kudüs'te yapılmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Mahmud Abbas, İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze töreninde ağlaması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.