İslam karşıtı analist, Trump'ın güvenlik danışmanı oldu

İslam karşıtı analist, Trump'ın güvenlik danışmanı oldu

Donald Trump, İslam karşıtı ifadeler sarfeden Katherine Gorka'yı ekibine ekledi.

ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Müslüman karşıtı görüşleriyle bilinen analisti, İç Güvenlik Bakanlığı geçiş ekibine dâhil etti.

Küresel Güvenlik Konseyi düşünce kuruluşuna ve Threat Knowledge Group (Tehdit Bilgi Grubu) adlı danışmanlık firmasına başkanlık eden Katherine Gorka İslam karşıtı görüşlerini açıklamış ve İslamcılara karşı topyekûn ideolojik savaş başlatma çağrısında bulunmuştu. Gorka aynı zamanda "İslam barış dinidir" ifadesini kullandığı için İç Güvenlik Bakanlığı'nı eleştirmişti.

Bu kapsamda Gorka,El Cezire televizyonunu da eleştirmiş ve ABD üzerinde yayın yapmasını "Birleşik Devletler'de Nazi ve Sovyet yayınlarına sponsor olunmasıyla" kıyaslamıştı.

Darbeci lider Sisi'yi savundu

Gorka'nın düşüce kuruluşu, Müslüman Kardeşler teşkilatı üzerine yoğunlaşmakta. Kuruluş, Müslüman Kardeşler'in aleyhine birçok makale yayınlamış ve teşkilatın ABD’deki etkisine karşı uyarılarda bulunmuştu. Küresel Güvenlik Konseyi aynı zamanda ABD'nin eleştirilerine karşı Mısır'ın darbeyle başa gelen devlet başkanı Abdulfettah Es Sisi'yi müdafaa etmişti.

Amerikalı Müslüman aktivistler, kolluk kuvvetleri ile Müslüman topluluklar arasında işbirliği çağrısı yapan "Şiddetli Aşırılığa Karşı Koyma" adlı federal programı kınamıştı. Fakat Gorka, "Şiddetli Aşırılığa Karşı Koyma" programının Müslüman Amerikalılar için çok fazla olduğunu söylemiş ve ABD'deki Müslümanların şiddetli eğilimlere dönebilen bireyleri içlerinde bulundurmaları nedeniyle güvenilmez olduklarını belirtmişti.

Bu yılın başlarında Katherine Gorka, Trump'ın ardından ikinci Cumhuriyetçi aday olan Ted Cruz'a güvenlik danışmanı olmuştu.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Trump'ın Gorka dâhil olmak üzere ekibine seçtiği kişilerin ardından "alarma geçtiğini" ifade etti.

Irkçı geçmişe sahip

Konsey yaptığı bir açıklamada Gorka'nın "İslamofobik görüşlerle dolu" bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti, "beyazların üstün olduğunu iddia eden Breitbart" sitesinde yazdıklarına ve Obama'yı "İslam barış dinidir" söyleminde bulunduğu için eleştirmesine atıf yaptı.

Katherine Gorka gibi Breitbart sitesi yazarı olan eşi Sebastian Gorka da İslamofobik görüşleriyle biliniyor. Söz konusu çift Amerikalı Müslüman kuruluşları Müslüman Kardeşler üyesi olmakla suçluyordu. 2014 yılındaki bir yazısında Katherine Gorka Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'ni "Müslüman Kardeşler'in ABD cephesi" olarak nitelemişti.

Trump'ın dış politika danışmanı Walid Phares geçtiğimiz ay Trump'ın "Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak ilan edilmesi konusunda bastıracağını" söylemişti.

Gorka'nın yanı sıra Trump'ın ekibinde İslam karşıtı olarak nitelenen isimler şunlar:

Eski Breitbart şefi Stephen Bannon, Müslümanlardan korkmanın mantıksız olmadığını ifade eden Michael Flynn ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Nobel Barış ödülünü hak ettiğini söyleyen KT McFarland.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.