Orta Asya'daki Rus nüfusun yoğunluğunda büyük düşüş

Orta Asya'daki Rus nüfusun yoğunluğunda büyük düşüş

Rusya Federasyonu'nun SSCB döneminde egemenliği altında tuttuğu Orta Asya ülkelerindeki Rus nüfusu gün geçtikçe azalıyor.

Uzun yıllar Rusya egemenliği altında yaşayan Orta Asya ülkelerindeki Rus nüfusu giderek azalıyor. Dünya Bülteni'nin paylaştığı son araştırmalarda, Orta Asya ülkelerindeki Rus nüfusu büyük azalma gösterirken, bu ülkelerin başında çok ciddi Rus nüfusu ile öne çıkan Kazakistan bulunuyor.

Rus kaynakların yaptığı bir araştırmaya göre, 1959 yılında Kazakistan'daki nüfusun yüzde 42'sini oluşturan Rusların genel nüfusa oranı, 2010 yılı itibariyle yüzde 21'e düşmüş durumda.

Kırgızistan'da da Rus nüfusu büyük bir azalma gösterdi. Son 51 yıl içerisinde Kırgız nüfusundaki Rusların oranı yüzde 25 azaldı.

Özbekistan'da yüzde 13.5'tan yüzde 2,7'ye düşen Rus nüfusun oranı, Türkmenistan'da şu anda yüzde 3.2, Tacikistan'da ise sadece yüzde 0.5


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.