Fransa Başbakanı Valls istifa etti

Fransa Başbakanı Valls istifa etti

Fransa Başbakanı Manuel Valls, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını belirterek başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Paris'te partililerine yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklayan Manuel Valls, Sol'u birleştirmek istediğini belirtti.

İstifasını yarın sunacak

Sosyalistler'in cumhurbaşkanlığı adaylığı için favori gösterilen isimlerinden olan Valls, “Kamu görevinde daha fazla sorumluluk almanın zamanı geldi. Devlet adamı olmanın gerekliliği doğrultusunda, cumhurbaşkanı adayı olarak başbakanlık görevimi sürdürmeme kararı aldım. Vaatlerimi Fransız halkına tamamen bağımsız ve özgür bir şekilde sunabilmek için Cumhurbaşkanıyla da mutabakat içinde, yarın istifamı sunacağım.”

Euronews'te yer alan habere göre Valls’ın adaylık açıklaması, Cumhuriyetçilerin adayı, eski başbakanlardan François Fillon’un adım atmasının ardından geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.