Cihat yanlılarından Mali'de hapishane baskını

Cihat yanlılarından Mali'de hapishane baskını

Kuzey Mali'de bir hapishaneye düzenlenen saldırı sonucu, yüze yakın mahkum firar etti.

Yerel raporlara göre, Mali'nin Segou bölgesindeki Niona'da yer alan bir hapishaneye geniş çaplı bir saldırı düzenledi. Saldırıda bir gardiyanın öldürüldüğü, yüze yakın mahkumun da serbest bırakıldığı bildirildi.

Bölgesel haber sitesi Sahelien haberi şöyle duyurdu:

Segou bölgesindeki Niono hapishanesi 6 Aralık gecesi saat 2 sularında teröristlerce saldırıya uğradı. Haber Sahelien'in bağlantı kurduğu bir Savunma Bakanlığı kaynağı tarafından da doğrulandı. Söz konusu kaynak 97 mahkumun serbest kaldığını belirtti.

Saldırının sorumluluğunu Ensaruddin'e Massina Tugayı üstlendi ve açıklamasında 100'den fazla mahkumun serbest kaldığını, 2 askerin öldürüldüğünü ve 6 silaha el koyulduğunu açıkladı. El Kaide'nin bölgedeki kolu geçtiğimiz ay Güney Mali'nin Koulikoro bölgesinde yer alan Banamba'daki hapishane baskınını üstlenmişti. Bu saldırı sonucu, birçoğu militan olan en az 21 mahkum hapishaneden firar etmişti.

Son baskında serbest kalan mahkumlardan kaçının savaşçı olduğu belli değil. Ensaruddin, Arap Yarımadası El Kaidesi'nin haftalık gazetesi El Masra vasıtasıyla "Mali devleti tarafından tutulan tüm mahkumları hürriyetlerine kavuşturmayı amaçladıklarını" beyan etmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.