ABD'nin gizli üssü kare kare deşifre oldu

ABD'nin gizli üssü kare kare deşifre oldu

ABD'nin Nevada çölünde bulunan 'gizli üssü' 32 yıl içinde gözle görülür bir gelişim gösterdi.

Uydu fotoğraflarıyla Dünya’nın çeşitli bölgelerini internetten inceleme imkanı veren Google’ın yeni özelliği 51. Bölge üzerindeki tartışmaları bir kez daha gündeme taşıdı.

Teknoloji devi Google'ın 'timelapse' video özelliğine gelen yeni güncelleme ile artık kullanıcılar dünyanın herhangi bir yerinin uydu görüntülerini 1984'ten günümüze görebiliyor.

Bu özellik sonrası ABD üssünün bulunduğu 51. Bölge'nin 32 yıllık değişimi de gözler önüne serildi. ABD'nin en gizli üssü olarak kabul gören, Nevada'daki çöl, ABD ordusu tarafından sıkı bir biçimde konuyor.


51. Bölge, Las Vegas’ın 153 km. kuzeyinde olup Nevada test sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri sahası ile çevrelenmiştir.

Plakası bulunmayan ve kimlikleri belli olmayan silahlı güvenlik görevlileri tarafından korunan üsse kimsenin yaklaşmasına izin verilmezken çevrede üsse yaklaşılması durumunda personelin ateş açma yetkisinin bulunduğu uyarı yazıların bulunuyor

Ne amaçla kullanıldığı hala bir gizem olan üs teknoloji devinin yayınladığı fotoğraflarda 32 yıl içinde gözle görülür bir gelişim göstermiş.

Zira pek çok bilim adamı üssün asıl kısmının yeraltında olduğunun altını çiziyor.

Amerika, 51. Bölgenin varlığını kabul etmişti

51. Bölge ile alakalı spekülasyonların çıkmasından 66 yıl sonra -2013 senesinde- Amerika, üssün gerçekten var olduğunu ve resmen açıkladı. Üssün varlığı, neden kurulduğu, ne gibi işlevleri olduğu konusunda açıklamalar yapılan rapor, CIA tarafından yayımlandı.

Bu gizli bölge, ‘Independence Day’ filminden, ‘The X-Files’ dizisine kadar, birçok bilim kurgu yapımına konu olan 51’inci Bölge, popüler kültürde ‘Dünya’ya gelen uzaylıların tutulduğu yer’ olarak kabul ediliyor. 

Spekülasyonların çıkmasındaki en önemli sebeplerden birisi de bölgede yıllardır kullanılmayan uçak pistlerinin, çöl kumları yüzünden bir karış kumla kaplanmış durumda. Yani, bu da o bölgeye herhangi bir uçağın inemeyeceğini gösteriyor. Teorisyenlere göre, CIA’in yaptığı ‘’bölgenin gizli uçaklar için araştırma yapılan bir alan’’ olduğu yönündeki açıklamaları da hedef saptırmaktan başka bir şey değil. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.