Pentagon 'Rus tehlikesine' karşı bütçesini arttırmak istiyor

Pentagon 'Rus tehlikesine' karşı bütçesini arttırmak istiyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), yükselen Rus yayılmacılığına karşı Kongre ve Senato'dan daha fazla bütçe istiyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'nın son yıllarda yükselen yayılmacı politikaları ve askeri hamlelerine karşı daha fazla askeri bütçe istiyor.

American Interest'in haberine göre, Reagan Milli Savunma Forumu'nda konuşan ABD'nin Hava Kuvvetleri Sekreteri Deborah Roche James, "Rusya, Birleşik Devletler için 1. numaralı tehdit konumunda. Şu anda karşılaştığımız bir tehdit durumu var ancak Rusya, ABD için nükleer bir varoluşsal tehdit olabilir. Henüz kimse 2018'deki askeri bütçe talebinin bu tehditleri nasıl etkileyeceği konusunda bir ayrtını vermedi. Ancak Rusya tehditlerinden dolayı, sanal güvenlik, nükleer kapasite ve füze savunması gibi alanlara odaklanmak gerekiyor" ifadesini kullandı.

Dünya Bülteni'nin haberine göre, ABD'nin yeni savunma bütçesi de Trump'ın göreve gelişi ile birlikte revizyon süreci geçirecek. Bazı Amerikalı askeri uzmanlar, Trump'ın Putin yanlısı söylemler kullandığı gözükse de, erken işaretlere bakıldığında Rusya'ya karşı askeri harcamaların artacağı öne sürülüyor.

Bazı askeri kaynaklarsa, "Deli Köpek" lakaplı muhtemel Savunma Bakanı adayı James Mattis ile birlikte, Trump'ın Rusya'ya karşı şahin gücünü ortaya attığı öne sürülüyor.

James Mattis, geçtiğimiz yıl yaptığı bir toplantıda, Rusya'nın amacının "NATO'yu bölmek" olduğunu ileri sürmüştü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.