"Halep'e bigâne mi kaldınız?"

"Halep'e bigâne mi kaldınız?"

Halep'in kuşatma altındaki bölgesinde bulunan gazeteci Bilal Abdulkerim, Körfez ülkelerine ve Türkiye'ye seslendi.

Halep'in kuşatma altındaki bölgesindeki gelişmeleri dünyaya duyuran Amerikalı Müslüman gazeteci Bilal Abdulkerim, son yayınladığı videoda Türkiye ve Körfez ülkelerindeki halklara seslendi.

Körfez'de yayın yapan internet sitelerinin, en büyük insani krizlerden birinin yaşandığı Halep'e yabancı kaldığın belirten Abdulkerim, Türkiye'ye de eleştiriler yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye rejim ordusunu destekleyen Rusya ile yakın ilişkiler kurmasına değinen Abdulkerim, "Türkiye'nin benim olduğum yerden sadece 25 km uzaklıkta birlikleri var. Fakat kuşatma altındaki Halep'teki insanları kurtarmak için tek bir mermi bile atmadı. Ve bu günlerde pozisyonunu da birdenbire tamamen değiştirdi." diyerek şaşkınlığını ortaya koydu.

 

Körfez ülkelerinin ABD'nin çağrısı ile IŞİD'e karşı savaşmak için yarışa girerken Halep'i haberlerinde dahi gündemlerine almadığını belirten Abdulkerim, Müslüman halkların devletleri üzerinde baskı oluşturması gerektiğini söyledi. 

Türkiye halkına da özel olarak seslenen Amerikalı gazeteci, "Türkiye'deki insanların hükümetleriyle iletişime geçip halkın oluşturduğu Türk ordusunun Halep'teki insanları ne zaman kurtarmaya geleceklerini öğrenmek için talepte bulunmasını, -rica etmesini değil- talep etmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bilal Abdulkerim kimdir?

Bilal Abdulkerim, 1970 yılında ABD'nin New York kentinde dünyaya geldi. 1988'de girdiği üniversitede sahne sanatları eğitimi aldı ve oyunculuk mesleği yaptı. 1997'de Brooklyn'de duyduğu bir ezan sesinden etkilenerek İslam'ı araştırdı ve Müslüman oldu. Arapça ve dini ilimler öğrenmek için gittiği Sudan ve Mısır'da eğitimler aldı. Bir süre Mısır'da İngilizce yayın yapan İslami televizyonlarda çalıştı. Kaddafi sonrası Libya'yı konu edinen "İşkence Anlaşması" belgeseli ile gündem oldu. 2012 yılında rejim karşıtı direnişçilerin belgeselini çekmek için ilk defa Suriye'ye geldi. Channel 4, BBC, Skynews gibi haber kanalları için Suriye'de haberler hazırladı. Bilal Abdulkerim, kendi kurup yönettiği 'On The Ground News' ajansı aracılığıyla kuşatma altındaki Halep'teki son durumu dünyaya aktarıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.