Guta'nın Sığınaklarında Yaşam

Guta'nın Sığınaklarında Yaşam

Ebu Nidal, kuşatma altındaki Guta'da ailesini rejimin hava saldırılarından korumak amacıyla, ilkel aletler kullanarak inşa ettiği sığınakta yaşıyor.

Başkent Şam'ın kuşatma altındaki bölgesi Guta'da yaşayan 43 yaşındaki Ebu Nidal Abid, eşi ve iki çocuğuyla birlikte aylardır kendi çabalarıyla inşa ettiği sığınakta yaşıyor. Ebu Nidal, Guta'nın Sakba mahallesindeki evlerinin rejim bombardımanı sonucu büyük hasar görmesiyle ailesini korumak için bu sığınağı inşa ettiğini belirtiyor.

Özgür Suriye Ordusu saflarında savaşan Ebu Nidal, " Rejimin roket ve hava saldırılarından korunabilmek için 43 gün boyunca çalışarak bu sığınağı inşa ettim." dedi.

Abid ailesinin evi ilk olarak 2013 yılında hava saldırısının hedefi oldu. Ebu Nidal, yaşadıkları bölge kuşatma altında olduğu için oldukça basit aletler kullanarak uzun sürede sığınağı inşa ettiklerini belirtti.

" Sığanığı yapmadan önce çocuklar hava saldırısı başladığında çok korkuyorlardı. Özellikle ben evde olmadığım zamanlarda..."

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, geçen hafta yaptığı açıklamada Suriye'de şuana kadar 400 binden fazla insanın çatışmalarda hayatını kaybettiğini söyledi.

Başkent Şam'ın Guta bölgesi, Suriye Ordusu ve başta Hizbullah olmak üzere rejim yanlısı silahlı gruplar tarafından uzun süredir kuşatma altında tutuluyor. BM raporları, Suriye'de rejim kuşatması altındaki bölgelerde en az 400 bin Suriyelinin yaşadığını gösteriyor. Save The Children isimli kuruluşa göre, kuşatma altındaki bölgelerde yaşayanların 250 bini çocuk.

Kaynak: Al Jazeera English ve Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.