Hizbullah Yabrud'da Nüfus Dengesini Değiştiriyor

Hizbullah Yabrud'da Nüfus Dengesini Değiştiriyor

Yabrud Genel Komisyonu, Hizbullah'ın şehirdeki nüfus dengesini bozarak demografiyi değiştirdiğini belirtti.

Yerel aktivistler, Hizbullah savaşçılarının Suriye'nin Lübnan sınırındaki Yabrud kentinde halkı göçe zorlayarak demografiyi değiştirdiğini öne sürdü.

Yabrud Genel Komisyonu bir açıklama yayınlayarak Hizbullah üyelerinin şehrin, Kaa mahallesinde yaşayanların zorla evlerinden çıkartıldığını bildirdi. Yabrud, başkent Şam ile Alevi nüfusun yoğun olarak yaşadığı sahil bölgesi boyunca uzanan M5 otoyolunun en stratejik noktalarından biri üzerinde konumlanıyor. Başkentin Humus üzerinden sahile ulaştığı yolların büyük oranda Yabrud'dan geçmesi nedeniyle Rejim güçleri şehrin kontrolüne büyük önem veriyor.

Genel Komisyon'un açıklamasına göre, Hizbullah güçleri şehirdeki onlarca evi tahliye ettirerek Lübnan'dan gelen kendi akrabalarını bölgeye yerleştiriyor.

Rejim güçlerinin Hizbullah'ın desteğiyle Mart 2016'da Yabrud'u ele geçirmesi sırasında M5 otoyolu konumu gereği önemli rol oynamıştı. Rejim güçlerinin bu hat üzerinden Muhaliflere saldırısı sonucu Lübnan sınırındaki Yabrud rejim kontrolüne girmişti.

Esed rejimi ve rejim bağlantılı milis güçler daha önce de Şam çevresinde nüfus dengesini değiştirmekle suçlanmıştı.

Kaynak: NOW ve Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.