Erdoğan: Suriyeli ve Iraklıların bir kısmını vatandaşlığa alacağız

Erdoğan: Suriyeli ve Iraklıların bir kısmını vatandaşlığa alacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de bulunan Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların bir kısmına vatandaşlık verileceğini açıkladı.

Şanlıurfa'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iraklı ve Suriyelilerin bir kısmını vatandaşlığa almak üzere İçişleri Bakanlığı’nın çalışma yürüttüğünü söyledi.

Erdoğan, “Bunların içerisinde çok iyi yetişmiş insanlar var. Mühendisler var, doktorlar var. Bunlardan istifade edelim. Sağda solda kaçak olarak çalışmaktansa bu milletin bir evladı olarak çalışsınlar. Kimse birbirine şüpheci gözle çalışmasın. İçişleri Bakanlığı bu adımı atmaya hazır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’deki son saldırılara değindi ve "Adı ne olursa olsun terör örgütlerini koçbaşı gibi kullanarak dayanma gücümüzü kırmaya çalışıyorlar. Bağımsız bir Türkiye yerine terörden başını kaldıramayan bir ülke istiyorlar” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölücü örgütün bıraktığı yerden DEAŞ, onun bıraktığı yerden FETÖ, onun bıraktığı yerden başka bir örgüt ihaneti nöbetini devralıyor. Bu gerçeği kimse inkar edemez. Birileri özellikle bu örgütleri besleyip, silahlandırıp, güçlendirip, yönlendirip Türkiye'nin üzerine salıyorlar. Yiğitçe ortaya çıkıp bizimle mücadele edemeyenler terör örgütleri üzerinden, kendilerince bizi yola getirmeye çalışıyorlar" diye sözlerini sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.