Yıldırım: PKK'ya karşı mücadele iki ülkenin meselesi

Yıldırım: PKK'ya karşı mücadele iki ülkenin meselesi

Irak'ı ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Erbil'de IKBY Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi.

Televizyonlardan canlı yayınlanan basın toplantısında Yıldırım dün Bağdat'ta bugün de Erbil'de "faydalı" görüşmeler gerçekleştirdiğini ve görüşmelerin çerçevesinin iki ana başlık altında, terör ve ekonomik işbirliği altında toplanabileceğini söyledi. Yıldırım PKK'ya karşı mücadelenin de her iki ülke için bir güvenlik meselesi olduğunu kaydetti.

Yıldırım, "Diğer yandan PKK bölücü terör örgütü ile hem yurt içinde hem de bu bölgede mücadelemiz sürüyor. PKK'nın Irak topraklarından ülkemize gerçekleştirdiği faaliyetler, saldırılar asla kabul edilemez. Bu konuda gereken neyse hepsi sonuna kadar yapılacaktır ve bu terör örgütünün batıya doğru yayılması, Şengal bölgesinde yuvalanması da asla ve asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Bu bir güvenlik meselesidir. Sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda sizin de güvenlik meselenizdir. Irak'ın da merkezi hükümetinde aynı şekilde bir güvenlik meselesidir" şeklinde konuştu.

PKK ile ateşkesin Temmuz 2015'te sona ermesinden bu yana PKK saldırılarını giderek arttırırken, Türk ordusu da bölgedeki operasyonlarına ağırlık verdi. 

"PKK eşittir PYD"

Yıldırım, "Diğer yandan PYD'nin Suriye bölgesinde oldubittiler yapmasına asla rıza gösteremeyiz. Orada yaşayan peşmergeleri, Arapları yerinden yurdundan ettiler adeta bir işgal içine girdiler. Tabii adını ne kadar değiştirirse değiştirsin ne yaptıklarını biliyoruz. PKK'dan türemiş, isim değiştirerek işin esasını değiştiremezsiniz. PKK eşittir PYD eşittir YPG" dedi.

IŞİD ile savaş

Yıldırım "Özellikle terör bağlamında şunları ifade etmekte fayda var. DAEŞ terör örgütü hem PKK hem de FETÖ terör örgütü sadece Türkiye'nin meselesi değil, aynı zamanda bu bölgenin Irak'ın da Suriye'nin de meselesidir. Bir yandan Musul'un DAEŞ'ten temizlenmesi için sizin de içinde aktif olarak yer aldığınız Irak merkezi hükümeti koalisyon güçleri bizim de verdiğimiz destekle bu operasyonlar yürüyor. Ama diğer yandan da biz Suriye'de de büyük bir oranda Daeş'e karşı kuzey güney sınırlarımızda Fırat Kalkanı ile bir operasyon sürdürüyoruz. Ortak hedefimiz bölgenin ve bütün insanlığın baş belası olan bu sapık örgütü kontrol altına almak ortadan kaldırmak. Bu konuda uluslararası camia daha fazla destek vermelidir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.