İsrailli ataşe suikastinde 'Çakal Carlos' şüphesi

İsrailli ataşe suikastinde 'Çakal Carlos' şüphesi

FBI, İsrail askeri ataşesinin suikast davasını Çakal Carlos'un ele geçen bir mektubu sonrası 40 yıl sonra yeniden açıyor.

FBI'ın, 1973 yılında İsrail hava kuvvetleri ataşesinin Washington'a öldürülmesi konusundaki soruşturmayı, Çakal Carlos olarak da bilinen Ilich Ramírez Sánchez hakkında yeni bilgiler edindikten sonra yeniden açtığı bildirildi.

New York Times gazetesinden muhabir Adam Goldman, Yosef (Joe) Alon cinayeti soruşturmasında, ortaya çıkan yeni bir Çakal Carlos mektubunun ardından yeniden davanın gözden geçirileceğini yazdı.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; araştırmacılar, 40 yılı aşkın süredir çözülmemiş olan cinayet davasında, Filistinli grupları sorumlu tutan eksik bir parçanın olabileceğini düşünüyorlar.

New York Times gazetesinde Goldman, Alon cinayetiyle ilgili soruşturmada ABD topraklarına suikast için gelen Fransız cezaevinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Ramírez ile bir İsrailli yetkilinin tek örneğini yaptığı görüşmeden yola çıkıldığını belirtiyor yazısında. Ramírez'in aldığı bir mektup üzerine İsrailli yetkiliye olumlu cevap vererek ücret karşılığında onunla konuşmayı kabul ettiği ancak Ramírez'e ödeme yapmayı reddeden yetkilinin soruşturmayı bıraktığını yazıyor.

Goldman'ın iddialarına göre, FBI ajanları, Şubat 2014'ten itibaren Paris merkezli bir ajan olan Eugene Casey'in 15 yıl boyunca Ramírez ile röportaj yapmasının ardından kurumun davayı bir kez daha açtığını itiraf ettiği iddia ediliyor.

Gerçek adı Ilich Ramirez Sanchez olan Venezüellalı Çakal Carlos, Paris mahkeme salonunda oturuyor 28 Kasım 2000

Raporda, Ramírez'in Kara Eylül (1971'de Ürdün'ün Filistin Kurtuluş Örgütü'nü Ürdün'den çıkarmasından sonra El Fetih'in içinde kurulan silahlı grubun adı) adlı örgüte üye olan Suriyeli Kamal Kheir Beik ile bir araya geldiği belirtiliyor. Bu görüşmede Çakal Carlos Ramirez'in, Filistin davasına nasıl yardım edebileceklerini sorduğunda, Beik'in Albay Joe Alon'ı öldürmelerini önerdiği öne sürülüyor.

Albay Alon 1 Temmuz 1973 yılında evinin önünde arabasının içinde silahla öldürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.