Meksika'dan Trump'a rest: Hiçbir şey ödemeyeceğiz!

Meksika'dan Trump'a rest: Hiçbir şey ödemeyeceğiz!

Yasadışı geçişleri önlemek için sınıra duvar öreceğini açıklayan Trump, "Meksika bize bu duvarın masraflarını ödeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, ABD başkanı seçilen Donald Trump'ın ülkeye yasa dışı girişleri engellemek için Meksika sınırı boyunca yaptırmayı planladığı duvarın inşası için ülkesinin ekonomik destekte bulunmayacağını söyledi.

Yapılması planlanan duvarın, yeni ABD yönetimi ile kendi hükümeti arasındaki farklılıklar arasında yer aldığını belirten Nieto, "Tabii ki Meksika bu duvar için hiçbir şey ödemeyecek" dedi.

'HAYSİYETİMİZE TERS DÜŞECEK HİÇBİR ŞEYİ KABUL ETMEYECEĞİZ'

ABD ile süren iyi ilişkilerin devam etmesi için çabalayacağını ifade eden Nieto, buna rağmen ülkesinin ve Meksikalıların şeref ve haysiyetine ters düşecek hiçbir şeyi de kabul etmeyeceğinin altını çizdi.

TRUMP: BEKLEMEK İSTEMİYORUM, BİZ BAŞLAYACAĞIZ, MASRAFLARINI MEKSİKA ÖDEYECEK

ABD'nin New York şehrinde basın toplantısı düzenleyen Trump, "Başkanlık görevini devralır almaz başlayacak duvar inşası müzakerelerinin bitmesi için bir buçuk sene bekleyebilirim. Ama beklemek istemiyorum. Biz duvarı inşa etmeye başlayacağız" demişti.  Duvarın finansmanı hakkında da konuşan Trump, "İster vergi ister doğrudan ödeme olsun Meksika bize bu duvarın masraflarını ödeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.