Türk kargo uçağı Bişkek'e düştü: 37 ölü

Türk kargo uçağı Bişkek'e düştü: 37 ölü

İkisi pilot dört mürettabat ile uçağın düştüğü bölgedeki 33 kişi hayatını kaybetti.

Uçak, Bişkek Havalimanı’na iniş sırasında binaların üzerine düştü. Kırgız makamlarından alınan ilk bilgiye göre 37 kişi hayatını kaybetti. 

Bunlardan 4'ü mürettebat, 33'ü de üzerine uçağın düştüğü evlerde bulunanlar. 

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, uçağın ağır hava koşulları ve yoğun sis nedeniyle düşmüş olabileceğini belirtiyor. Uçağın düştüğü köyde yıkılan ve çoğunda yangın çıkan yaklaşık 15 binada hayatını kaybedenlerden 6'sı çocuk.

Bişkek Manas Havalimanı yetkilileri, havalimanının en erken bugün akşam saatlerine kadar, iniş ve kalkışlara kapatıldığını duyurdu.

Kimlikleri belli oldu

Hayatını kaybeden mürettebattan ikisi pilot ikisi de yükleme uzmanı. Bu kişilerin isimleri de belli oldu. Uçakta, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca bulunuyordu.

Hong Kong’dan havalanan kargo uçağı Türkiye saati ile 04.45’te düştü.

Düşen uçak Boeing 747 tipi. Uçağın 2003 yılında imal edildiği öğrenildi.

2 uzman Bişkek'e gidiyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bişkek’teki uçak kazasıyla ilgili olarak Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu’ndan iki uzmanın Kırgızistan’a gitmek üzere görevlendirildiğini açıkladı. 


 

Kaynak: AA, DHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.