BBC Spikeri İstifa Etti

BBC Spikeri İstifa Etti

Dima İzzedin isimli BBC spikeri, kanalın Suriye'nin Halep kentine yapılan saldırılara ilişkin yayınladığı yalan haber nedeniyle işini bıraktı.

Suriye asıllı spiker Dima İzzeddin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ekranları bırakma vakti geldi. BBC sekiz yılda bana çok şey öğretti. Buradaki arkadaşlarımı çok seviyorum. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Kurumun belli standartları olmalı. Fakat bu olmadı. Ne yazık ki hiçbir şey olması gerektiği gibi değil" dedi.

İzzedin "Genel olarak, oradan alacağımı aldım. Artık ben BBC'de yapamam, benim parçalanmış ülkemle ilgili yapılan haberler beni oradan ayırdı" dedi.

İzzedin'in İstifası sonrası yapılan yalan haber hakkında BBC bir özür tweeti yayınladı.Özür twettinde "Katliamın yapıldığı Muhaliflere bağlı bölgeyi rejime ait şeklinde sunulan haberimiz için özür dileriz" denildi

Söz konusu haberde Muhalifler'in rejime bağlı bölgede katliam yaparak 44 kişiyi öldürdükleri öne sürülmüştü. Ancak bu bölge Rus ve Esed güçleri tarafından Halep'te sivillerin katledildiği bölgelerden biri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.