BM: 'Birleşmiş Kıbrıs' fırsatını kaçırmayın

BM: 'Birleşmiş Kıbrıs' fırsatını kaçırmayın

BMGK, Kıbrıs'ta tüm tarafları, müzakerelerde kazanılan ivmeyi korumaya ve "birleşmiş Kıbrıs" konusundaki tarihi anlaşma fırsatını yakalamaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), üyeleri, son aylardaki Kıbrıs müzakerelerinde kaydedilen ilerlemeden ve Cenevre'deki görüşmede "Güvenlik ve Garantiler" konusunun ilk defa ele alınmasından duyulan memnuniyeti dile getirdi.

BMGK'nın ocak ayı Dönem Başkanı İsveç'in BM Daimi Temsilcisi Olof Skoog'un başkanlığındaki oturumda, Konsey üyelerinin Kıbrıs'taki son gelişmelerden memnuniyet duyduğu ve Kıbrıs'taki tarihi fırsatın değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

BMGK üyelerinin, UNFICYP görev süresinin uzatılması dahil olmak üzere, iki tarafa da "yerleşim anlaşması"na varılması konusunda destek sözünü yinelediklerini ifade eden Skoog, taraflara "Birleşmiş Kıbrıs" konusundaki tarihi anlaşmayı teminat altına almaları çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.