IŞİD ve Nusra Arasında 'Esir Takası' İddiası

IŞİD ve Nusra Arasında 'Esir Takası' İddiası

Nusra Cephesi'ne yakın bir kaynağa dayandırılan habere göre taraflar arasında esir değişimi gerçekleşti.

Önceki günlerde IŞİD ile Nusra Cephesi arasında esir takası gerçekleştirildiği iddiaları, Arap haber portallarında kendine yer buldu. Esir takasında IŞİD'in 13 Nusra Cephesi savaşçısını serbest bıraktığı aktarılırken, ona karşılık kar IŞİD savaşçısının serbest kaldığına dair detaya ulaşılamadı. 

Kulluna Şuraka haber kanalının Nusra Cephesi'ne yakın olan ve ismi paylaşılmayan bir kaynağa dayandırdığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Nusra Cephesi ile IŞİD arasında esir takası devam ediyor. Tamamıyla gizli bir şekilde gerçekleştiriliyor ve sıkı önlemler alınıyor. Anlaşma savaşçılardan ziyade güvenlikçileri ve büyük komutanları kapsıyor. Çatışma esirlerine değinecek olursak, onlar IŞİD tarafından direkt öldürülüyorlar" 

Serbest bırakılan 13 Nusra üyesinin, 6'sının Deyr ez Zor, 4'ünün Idlib, 3'ünün Halep ilinde olduğu belirtildi. Hepsinin güvenli bir şekilde Nusra Cephesi'nin bulunduğu bölgelere ulaştığı kaydedildi. İsmi verilmeyen kaynağa göre, taraflar arasında çatışmalar başladığı günden itibaren aralıklarla esir takası gerçekleştirildi ve bu anlaşmalardan en önemlisi de Nusra Cephesi tarafından IŞİD'in Mayadin valisi Ebu Zer el Iraki'nin serbest kaldığı anlaşmaydı.

Kaynak, Nusra dışındaki diğer askeri gruplar hakkında şu ifadeleri kullandı: 

"IŞİD ile diğer gruplar arasında hiç bir anlaşma gerçekleştirilmeksizin IŞİD savaşçılarına direkt ölüm cezası uygulanıyor. Bu şekilde IŞİD'in yanında esir olanlardan daha fazla hayatın kurtarılacağına inanılıyor"

Diğer yandan, önceki hafta Nusra Cephesi'nin Humus ilinde IŞİD'e bağlı bir hücre liderine yaptığı suikast basına yansımıştı. Bugün ise Şam'ın Yermük Kampı bölgesinde bir Nusra Cephesi savaşçısının infaz edildiği görüntüler IŞID tarafından paylaşıldı. Tüm bu gelişmeler üzerine, esir değişimi iddialarının doğruluğu üzerindeki şüpheler arttı.

Kaynak: Mepa News 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.