Trump, Müslüman Kardeşler'i 'terör örgütü' ilan edebilir

Trump, Müslüman Kardeşler'i 'terör örgütü' ilan edebilir

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak sınıflandırılmasını ve örgüte yaptırım uygulanmasını önerdi.

ABD'de Müslüman Kardeşler'in 'terör örgütü' olarak sınıflandırılması ve yaptırım uygulanmasına yönelik tartışmaların yürütüldüğü bildirildi. 

Reuters haber ajansının haberine göre, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak sınıflandırılmasını ve örgüte yaptırım uygulanmasını önerdi. Konunun hassasiyeti nedeniyle adını gizli tutan Trump'ın geçiş süreci danışmanlarından biri açıklamasında, 'konunun tartışıldığından haberi olduğunu ve kendisinin de Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak sınıflandırılmasından yana görüş bildirdiğini' ifade etti.

Aynı danışman Michael Flynn ve ekibinin terör örgütü listesine alınacak örgütler üzerinde görüştüğünü ancak bu konuda somut adımın ne zaman atılacağını bilmediği bilgisini verdi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır hükümetleri tarafından yapılan talepler doğrultusunda, Trump bir başkanlık emri çıkartarak Dışişleri Bakanı'nı İhvanın terör örgütü olup olmadığına karar vermeye yönlendirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.