El Şebab'tan ölümcül saldırı

El Şebab'tan ölümcül saldırı

El Şebab Kenya'ya ait bir askeri üsse düzenlediği saldırıda onlarca Kenyalı askeri öldürdüğünü ifade etti.

Somali'de faaliyet gösteren El Şebab, ülkenin güneyinde bir askeri üsse savaşçılarının gerçekleştirdiği saldırıda onlarca Kenya askerinin öldürüldüğünü ifade etti. Kenya bu iddiayı yalanladı.

 

Afrika Boynuzu'ndaki ülkede yer alan Afrika Birliği askerlerine sık sık saldırılar düzenleyen grubun bir sözcüsü, bugün yaptığı açıklamada bir önceki gün savaşçılarının Kulbiyov kasabasında yer alan askeri üste en az 57 Kenya askerini öldürdüğünü söyledi.

El Şebab'ın askeri operasyon sözcüsü Şeyh Abdiasis Ebu Musab, Reuters'a Kenya sınırına yakın bir bölgede gerçekleşen saldırıyla ilgili "ormanlık alana doğru kaçan Kenya askerlerini takip ediyoruz" açıklamasında bulundu. Ebu Musab sözlerine şöyle devam etti: "Kulbiyov kasabasındaki askeri üsse baskın yapılmadan önce iki mücahid bombalı araçlar ile girdi." Sözcü, 57 asker cesedi saydıklarını, birçok araç ve silahı da ele geçirdiklerini belirtti.

 

Grup aynı zamanda AMISOM'a ait olan üssü ele geçirdiğini iddia etti. Kenya ordusu bu iddiaları yalanladı. Bir yetkili "operasyon devam ediyor, gelişmeleri alıyoruz" şeklinde konuştu. Kenya NTV televizyonu baskında "Kenya Savunma Kuvvetleri'nden birkaç askerin öldüğünün düşünüldüğünü" ve ağır çatışmaların rapor edildiğini bildirdi.

 

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında El Şebab, Kenya sınırındaki El Adde askeri kampına düzenlediği saldırıda 100'den fazla Kenya askerini öldürmüştü.

 

El Şebab Mogadişu merkezli hükümeti devirmek, kaybettiği toprakları geri almak, yabancı askerleri ülkeden çıkarmak ve İslam hukukuna dayalı bir yönetim kurmak istiyor.

Kaynak: Mepa News 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.