Şebab: CIA casusunu infaz ettik

Şebab: CIA casusunu infaz ettik

Şebab, CIA'e insansız hava araçları ile vurulacak hedeflere dair bilgi sağladıkları suçlamasıyla üç casusu infaz ettiğini duyurdu.

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki ünlü Dayah Oteline düzenlediği bombalı saldırının ardından El Şebab Hareketi, üç casusun infaz edildiğini duyurdu. Casuslardan birinin CIA adına muhbirlik yaptığı belirtildi.

El Kaide’nin doğu Afrika kolu El Şebab Hareketi resmi yayın organları tarafından aktarılan haberde casusların güney Somali’de yer alan Bay Bölgesi’ndeki Yaaq Barawe’da infaz edildiği belirtildi.

Casusların birinin CIA, diğerinin Jubaland ve bir diğerinin de Somali istihbaratı için çalıştığı belirlendi. Şebab kaynaklarına göre CIA için çalışan casus, görevine yakalanmasından iki ay önce başlamıştı ve ABD’ye cihat yanlılarına hava saldırısı düzenlemesi için koordinat bilgisi veriyordu.

El Şebab Hareketinin en önemli birimi olarak görülen El Emniyet, örgüt liderlerini dış saldırılardan korumak için casuslara karşı etkili faaliyetler yürüyor.

El Şebab Hareketinin istihbarat ve güvenlik servisi olan El Emniyet, Haziran ayında da örgütün içine sızmış bir casusu CIA’e bilgi sağladığı ve örgütün kurucu lideri Muhtar Ebu Zubeyr’in öldürülmesine neden olduğu gerekçesiyle infaz etmişti.

Kaynak: Asya'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.