TSK: IŞİD El Bab’tan çekilmeye hazırlanıyor

TSK: IŞİD El Bab’tan çekilmeye hazırlanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı harekatından dolayı IŞİD militanlarının El Bab kentinden çekilmeye hazırlandığı duyuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan bilgilendirmede "DEAŞ terör örgütünün, TSK’nın yürüttüğü kararlı harekattan dolayı ümitlerinin ciddi şekilde kırıldığı ve El Bab'dan çekilmeye hazırlandığı yönündedir" açıklamasında bulunuldu.

"DEAŞ terör örgütünün tüm karargahlarını ve merkezlerini Tadif bölgesine taşıdığına" dikkat çekilen açıklamada, IŞİD savaşçılarının hava saldırılarından korunmak için ulaşımı araçlar yerine motosikletler ile gerçekleştirdiği kaydedildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmede ayrıca "Biza'daki terörist sayısının az olduğunun" öğrenildiği vurgulanarak, bu nedenle örgütün "Biza'daki bomba yüklü araç imal atölyesini şehrin bilinmeyen bir bölgesine taşıdığı" belirtildi.

Bununla birlikte Kabasin'de IŞİD'in şehirde "döşediği mayın ve bombalı tuzakların yerlerini bilen ve bizzat döşeyen kişilerin hava taarruzunda hayatlarını kaybettiği" belirtildi.

Mayınların ve bombalı tuzakların yerini gösteren haritaya ulaşamayan "bazı terör örgütü mensuplarının mahsur kaldıkları ve hareket alanlarının kısıtlandığı, hatta bazılarının kendi bombalarıyla öldükleri" bilgisine ulaşıldığı kaydedildi.

El Bab'ta yaşayan sivillerin sayısının 15 bin ile 18 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. TSK'nın bilgilendirmesinde, IŞİD'in sivillerin kentten çıkmasını engellemeye çalıştığı belirtildi. El Bab, Rakka'nın ardından IŞİD'in ikinci önemli merkezi sayılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.