"Trump siyasette henüz acemi"

"Trump siyasette henüz acemi"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin yeni devlet başkanı Donald Trump'ın siyaset konusunda henüz acemi olduğunu ifade etti.

AA'nın İran devlet televizyonundan aktardığı habere göre, başkent Tahran'daki bir törende konuşan Ruhani, "Bugün halkları ayırma günü değildir. Diğer milletlerin vizelerini iptal etmek siyaset arenasına yeni girmiş kişilerin yapacağı bir iştir. Bunlar siyasete yeni girmiş kişilerdir. Başka bir alemden siyaset alemine girdiler. Kendileri için bu tamamen yeni dünyayı anlayana kadar hem kendilerine hem de başkalarına zarar verecekler" değerlendirmesinde bulundu.

Trump'ın kararının İran halkını hedef aldığını savunan Ruhani, "Böylece ABD yönetiminin, İran devletine karşı oldukları ancak İran halkını destekledikleri yönündeki iddiasının da yalan olduğu kanıtlandı" ifadesini kullandı.

Ruhani, "Halkları ayırmak için duvar örme dönemi geçmiştir. Gün iletişim günüdür. Birkaç aylık vize kısıtlaması halklar arasındaki ilişkiyi koparamaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.