"Suriye güvenli bölgeleri Libya'ya benzemesin"

"Suriye güvenli bölgeleri Libya'ya benzemesin"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Trump'ın Suriye'de kurmayı teklif ettiği güvenli bölgelerin Libya'ya benzemesinden endişe ettiklerini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de güvenli bölge kurma teklifini daha açık bir şekilde ifade etmesi gerektiğini söyledi, benzer bir politikanın Libya'da trajik sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye ziyareti sonrası mevkidaşı veliaht prens Zayid Nahyan ile ortak basın açıklaması yapan Lavrov, ABD Dışişleri güvenli bölge planını netleştirdikden sonra meseleyi görüşmeyi umduklarını söyledi. Lavrov, Trump'ın şimdiye kadarki açıklamalarından edindiği izlenimin, mevzubahis güvenli bölgelerin Libya'dakilere benzer olmadığını da belirtti.

Prens Zayid Nahyan ise güvenli bölge fikrinin Suriye'de uygulanmasını memnuniyetle karşılayacaklarını ancak bu düzenlemenin uluslararası gözlemcilerin kontrolünde, geçici ve insani amaçlı olması gerektiğini söyledi. Nahyan, fikri kabullenmeden önce Washington yönetiminden detay beklediklerini belirtti.

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, göreve gelişinden kısa süre sonra Suriye'de güvenli bölgeler kurma niyetinde olduğunu, amacının göçü durdurmak olduğunu söyledi. 

Kaynak: Al Jazeera Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.