Libya'da iki bölgede ateşkes ilanı

Libya'da iki bölgede ateşkes ilanı

Libya'da, Cenzur ve Verşefane bölgeleri arasında yeniden ateşkes imzalandı.

Libya'nın başkenti Trablus'un batısındaki Cenzur ve Verşefane bölgeleri arasında iki gün içinde ikinci defa ateşkes anlaşması imzalandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Tarhuna bölgesinin ileri gelenlerinin gözetiminde Cenzur Süvarileri Tugayı ile Verşefane bölgesinden silahlı gruplar arasında yeniden ateşkes anlaşması imzalandı.

Anlaşmanın, "çatışmaların derhal durdurulması, tüm ana yolların açılması, silahlı kişilerin söz konusu bölgelerden çekilmesi, esirlerin takas edilmesi ve kimliklere el konulmaması" maddelerini içerdiği belirtildi.

Cenzur Süvarileri Tugayı'ndan komutan Celal Beşir, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, çatışmaların, Tugayın, "Köprü 17" bölgesi yakınlarındaki bir aracı çalmakla suçlanan Verşefaneli bir kişiyi yakalamasından sonra patlak verdiğini ifade etti.

Cenzur Belediye Meclisi'ne göre, taraflar arasında perşembe günü başlayan çatışmalarda 4 kişi ölmüş, 16 kişi yaralanmıştı. Önceki gün sabah taraflar ateşkes sağlanmış, varılan ateşkesten birkaç saat sonra çatışmalar yeniden başlamıştı. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.