Hollande: İsrail'in bu metni geri çekeceğine inanmak istiyorum

Hollande: İsrail'in bu metni geri çekeceğine inanmak istiyorum

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Filistin Devlet Başkanı Abbas, ortak basın açıklamasında İsrail'in yerleşim yerleri kararını eleştirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Salı günü Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından kabul edildi. Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı. Abbas, İsrail'in Filistin topraklarındaki kaçak yerleşim yerlerini yasallaştırma planlarını eleştirerek, bunu Filistin halkına bir "saldırı” olarak nitelendirdi. Abbas, yeni yasanın "uluslararası hukuka karşı olduğunu” vurgulayarak, bunun "uluslararası topluma karşı bir meydan okuma” olduğunu söyledi.

Abbas, "biz barış istiyoruz… Ancak İsrail bu yaptıklarıyla, tek devlet temelinde ayrımcılık yolunda ilerliyor” şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da yaptığı açıklamada İsrail parlamentosu tarafından onaylanan kanun teklifini eleştirdi. Hollande, bu yasa İsrail Anayasa Mahkemesi tarafından da onaylandığı takdirde, işgal altındaki bölgelerin ilhak edilmesinin önünü açacağını ifade etti. Hollande, "İsrail hükümetinin bu metni geri çekebileceğine inanmak istediğini” dile getirdi.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria topraklarında inşa edilmiş binlerce Yahudi yerleşimci konutunun yasallaştırılmasını öngören kanun teklifi Pazartesi günü İsrail parlamentosunda onaylanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.