"Esed rejimi Halep'te klor gazı kullandı"

"Esed rejimi Halep'te klor gazı kullandı"

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Şam rejimini Halep'in alınması sürecinde sistematik olarak klor gazı kullanmakla suçladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch -HRW) New York'ta düzenlediği basın toplantısında, Şam rejiminin Halep'te sistematik olarak klor gazı kullandığını savundu ve konuyla ilgili hazırladığı raporu açıkladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Halep'in muhaliflerden alınması sürecine tekabül eden kasım ortasından aralık ortasına dek (2016) helikopterlerle sekiz kez klor gazı saldırısının düzenlendiğini, bu saldırılarda dördü çocuk, en az dokuz sivilin öldüğünü, 200 sivilin ise yaralandığını belirtti.

Örgüt raporunda saldırıların ardından çekildiği belirtilen, aralarında dört çocuğa da ait çok sayıda hareketsiz bedenin yerde yatarken görüntülendiği videolara yer verdi. Raporda klor gazı saldırılarının sekizden çok daha fazla olabileceği, gazeteci, tıbbi personal ve diğer güvenilir kaynakların toplam 12 saldırıdan bahsettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.