Flynn: Günah keçisi ilan edildim

Flynn: Günah keçisi ilan edildim

Amerika Birleşik Devletleri’nde Ocak ayında başa gelen yeni yönetimin ilk ayı dolarken ilk çatlak meydana geldi.

Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı General Michael Flynn'ın Rus Büyükelçi ile yaptığı telefon görüşmesini Başkan Yardımcısı Mike Pence’e eksik aktardığı ve bu şekilde Ruslar tarafından olası bir şantaja açık olduğu iddia edilerek, istifası isteniyordu.

Flynn da istifa mektubunda, Aralık sonunda Rusya büyükelçisiyle yaptığı ve Rusya’ya uygulanan ambargo konusunun da ele alındığı telefon konuşması konusunda Başkan Yardımcısı Mike Pence’e “eksik bilgi” verdiğini itiraf etti.

İstifa üzerine Flynn tarafından sosyal medyada dikkat çekici mesajlar yayınlandı. Flynn bir mesajında “yaptıklarımın tüm sorumluluğunu almakla birlikte tek günah keçisi konumuna getirilmemin haksızlık olduğunu düşünüyorum” derken bir diğer mesajında da Trump’ın seçim sloganına gönderme yaparak “bu büyük ülkeyi ileriye götürmek için gereken eğer bir günah keçisi idiyse ben görevimi yapmış olmaktan dolayı gururluyum” dedi.

Flynn’in yerine geçici olarak emekli Korgeneral Keith Kellogg atandı. Kellogg, seçim kampanyası sürecinde Trump’ın dış politika danışmanlığını yürütmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.