Muhalif heyet boykot kararından döndü: Astana'ya gidilecek

Muhalif heyet boykot kararından döndü: Astana'ya gidilecek

Astana’daki Suriye ateşkes görüşmelerini tamamen ya da kısmen boykot etmeyi düşünen muhalefet heyeti görüşmelere katılma kararı aldı.

Astana’daki Suriye ateşkes görüşmelerini tamamen ya da kısmen boykot etmeyi düşünen muhalif heyet görüşmelere katılma kararını aldı. Silahı Muhalif gruplardan Ceyşul İslam’ın Temsilcisi Muhammed Alluş’un başkanlığında 7 kişilik bir heyet Astana’ya gidiyor. Muhalif heyet, garantör Rusya’nın, Esed rejiminin ateşkese uyması için için somut adımlar atmadığını gerekçe göstererek Salı günü Astana’ya gitmeyeceklerini ya da sadece birkaç temsilci gönderebileceklerini söylemişti.

Heyetin 23-24 Ocak'taki görüşmelerin temel konusu olan ateşkesi takip edeceği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Belirtmek isteriz ki bizler askeri heyet olarak Astana'daki geçen görüşmede (Astana'da) Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisine, Rusya'ya ve Türkiye'ye ateşkesin izlemesini, ihlallerin soruşturulmasını, tutukluların serbest kalmasını, kuşatmaların kaldırılmasını ve insani koşullarını iyileştirilmesini istediğimiz bir belge sunduk. Bu konular tüm Suriyelileri ilgilendirmektedir." 

Yüksek müzakere Heyeti (YMH) Sözcüsü Salim Muslet, Beşşar Esed’in geçiş sürecinde yer almaması gerektiğini savundu. ‘Esed kalırsa, Suriye halkının ödediği ağır bedel boşa gitmiş olur’ ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.